Wok med kokosmelk

Ingredienser:

  • 400g Svinekjøtt eller kyllingfilet
  • 1/2 squash
  • 1/2 brokkoli
  • 1 paprika
  • 3 vårløk
  • 2 gulrøtter
  • ingefærrot, ca 2 cm
  • 3-6 ss fish sauce
  • 2-3 ss sherry
  • 1-2 ss hot chili sauce
  • 1 stor boks kokosmelk (ca 400g)
  • tamari soyasaus (NB! glutenfri)

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i tynne skiver og del opp vårløken i tynne ringer og legg kjøtt og løk i en komme. Mariner kjøttet med sherry, fish sauce og revet ingefær. Del resten av grønnsaken opp i passe store biter, gullerøttene finstrimles slik at steketiden ikke blir så lang. Når kjøttet har marinert i minst 15 minutter stekes det raskt og leges tilbake i (den vaskede) kommen. Fortsett så med å steke gullerøtter og paprika. Etter en stund tilsettes squash og så brokkoli, når de beggynner å bli stekt tilsettes kjøttet sånn at alt kan steke ferdig. Ha i kokosmelken og smak til med hot chili sauce og soyasaus!

Serveres med ris.

Vel bekomme!