Ingredienser:
- 400g Svinekjøtt eller kyllingfilet
- 1/2 squash
- 1/2 brokkoli
- 1 paprika
- 3 vårløk
- 2 gulrøtter
- ingefærrot, ca 2 cm
- 3-6 ss fish sauce
- 2-3 ss sherry
- 1-2 ss hot chili sauce
- 1 stor boks kokosmelk (ca 400g)
- tamari soyasaus (NB! glutenfri)
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i tynne skiver og del opp vårløken i tynne ringer og legg kjøtt og løk i en komme. Mariner kjøttet med sherry, fish sauce og revet ingefær. Del resten av grønnsaken opp i passe store biter, gullerøttene finstrimles slik at steketiden ikke blir så lang. Når kjøttet har marinert i minst 15 minutter stekes det raskt og leges tilbake i (den vaskede) kommen. Fortsett så med å steke gullerøtter og paprika. Etter en stund tilsettes squash og så brokkoli, når de beggynner å bli stekt tilsettes kjøttet sånn at alt kan steke ferdig. Ha i kokosmelken og smak til med hot chili sauce og soyasaus!
Serveres med ris.
Vel bekomme!