Jeg lager glutenfri og laktosefri fiskegrateng og gratinerer den med ost.
Ingredienser:
- ca 400 g torsk (evt 3-4 dl kokt torsk)
- 3 ss glutenfri makaroni, f.eks fra semper
- 1/2 ts reven muskattnøtt
- 0,5 L melk
- 2 ss olje
- 4 ss maizena
- 2 egg
- ost til gratinering
- salt
Femgangsmåte:
Kok makaronien som anvist på pakken. La torsken trekke i 10 minutter i lettsaltet vann. Lag hvitsaus ved å varme opp mel og olje og tilsette melk når oljen og melet er varmt. Sausen skal være ganske tykk. Smak til med reven muskattnøtt og salt. Avkjøl sausen. Del eggene og rør plommene en og en inn i sausen. Ha i makaronien. Del torsken opp i ganske små biter og rør inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær den inn i sausen. Ha alt over i en smurt form og strø over revet ost.
Stekes i 40 min ved 180 grader.
Serveres med kokt potet og råkost